21 Aralık 2007 Cuma

Sokak Köpekleri +18

Böylesine korkunç bir video yüklediğim ve bunu yapan varlıklarla aynı ülkede hatta aynı dünyada yaşadığım için kendimden ne kadar nefret etsem de bu olaylar olmuş ve olmaya devam etmekte. Bunları ne tür bi yaratık nasıl sapkın ve hasta düşüncelerle yapar bilemiyorum ama onlara olan nefret ve kinimi dile getircek söz bulamıyorum gerçekten.

Üzülerek söylüyorum ki bir köpeğe, bir hayvana tecavüz edip üstüne benzin dökerek yakan birinin 250 YTL ceza aldığı bir ülkede yaşıyoruz. Bu hasta ruhlu insanlar ne olursa olsun aldıkları cezaları para cezasına çevirerek bizlerle birlikte yaşamakta ve muhtemelen kendini savunmaktan aciz hayvanlara işkence etmeye devam etmekte.

Belediyelerin barınaklarına teslim edilen köpekler, güvende olmaları gerekirken kimi belediyelerce zehirlenmekte işkence görmektedir. Ama neden?

Bu hayvanları evimize alan, onları sevip onlarla ilgilenen, sorunlarıyla başa çıkamadığımızda da onları düşünmeden ve acımasızca sokağa atan biz insanlar değil mi? Küpeli ve kısırlaştırılmış olduğu halde işkenceye maruz bırakılıp zehirlenerek, yakılarak öldürülen ya da açlıktan ölmeye terkedilenler de onlar. Peki hangi sebepten?

Sokakta gördüğüm köpekler genellikle kuyruklarını kısmış ve kafalarını eğmiş bir şekilde benden kaçıyorlar. Ama bir şekilde güvenlerini kazanınca da kendilerini büyük bir keyifle sevdiriyorlar. Demek istediğim onlar insanlardan korkuyor haklı olarak. Yani bir taraf tehlike arz ediyorsa o taraf insanlardır kesinlikle. Tıpkı sokağa terk edilen köpeklerin tehlikeli hale gelmesinin sorumlusunun da insanlar olması gibi.

Hiç yorum yok: