22 Aralık 2007 Cumartesi

21 Aralık 2007 Cuma

Sokak Köpekleri +18

Böylesine korkunç bir video yüklediğim ve bunu yapan varlıklarla aynı ülkede hatta aynı dünyada yaşadığım için kendimden ne kadar nefret etsem de bu olaylar olmuş ve olmaya devam etmekte. Bunları ne tür bi yaratık nasıl sapkın ve hasta düşüncelerle yapar bilemiyorum ama onlara olan nefret ve kinimi dile getircek söz bulamıyorum gerçekten.

Üzülerek söylüyorum ki bir köpeğe, bir hayvana tecavüz edip üstüne benzin dökerek yakan birinin 250 YTL ceza aldığı bir ülkede yaşıyoruz. Bu hasta ruhlu insanlar ne olursa olsun aldıkları cezaları para cezasına çevirerek bizlerle birlikte yaşamakta ve muhtemelen kendini savunmaktan aciz hayvanlara işkence etmeye devam etmekte.

Belediyelerin barınaklarına teslim edilen köpekler, güvende olmaları gerekirken kimi belediyelerce zehirlenmekte işkence görmektedir. Ama neden?

Bu hayvanları evimize alan, onları sevip onlarla ilgilenen, sorunlarıyla başa çıkamadığımızda da onları düşünmeden ve acımasızca sokağa atan biz insanlar değil mi? Küpeli ve kısırlaştırılmış olduğu halde işkenceye maruz bırakılıp zehirlenerek, yakılarak öldürülen ya da açlıktan ölmeye terkedilenler de onlar. Peki hangi sebepten?

Sokakta gördüğüm köpekler genellikle kuyruklarını kısmış ve kafalarını eğmiş bir şekilde benden kaçıyorlar. Ama bir şekilde güvenlerini kazanınca da kendilerini büyük bir keyifle sevdiriyorlar. Demek istediğim onlar insanlardan korkuyor haklı olarak. Yani bir taraf tehlike arz ediyorsa o taraf insanlardır kesinlikle. Tıpkı sokağa terk edilen köpeklerin tehlikeli hale gelmesinin sorumlusunun da insanlar olması gibi.

sokak köpekleri +18

Kürk Giymek=Katletmek

Sokakta yaşamaya çalışan hayvanların dışında bir de kürkleri için telef edilen hayvanlar var malesef.

Ünlülerin sıklıkla kullandığı kürkleri mary kate ve ashley kardeşler de kullanıyor. peta2.com sitesi de bu kardeşlere tepki olarak oluşturulmuş bir site ve bu konuda fazlasıyla haklılar.

Teknolojinin bu seviyede olduğu şu dönemde bile insanlar ısınmak için hayvan kürklerine ihtiyaç duyuyorlar. Aslında ısınmak için bile değil. Gösteriş(!) meselesi.
Hayvan cesetleri geçirerek sırtlarına statülerini gösteriyorlar herkese...

O hayvanların ölümüne sebep olup sonra da o kürkleri nasıl giydiklerini hiç bir şekilde anlayamıyorum, anlayabileceğimi de sanmıyorum.

Kürkleri için öldükleri yetmiyor gibi insanlık dışı yollarla öldürülerek hatta öldürülmeden derileri yüzülüyor. Bu ne insanlığa sığan bir olay ne hayvanlığa. Bunu yapanları hiç bir şekilde katagorilendiremiyorum.

Bunu yapanlar insan değil tamam onu bir nebze anlayabiliyorum ama bu kürkleri almak için talep gösterenlere diyecek bir şey bulamıyorum. O hayvancıkların o şekilde eziyet edilerek öldürülmesinin tek sorumlusu onlardır ve bundan dolayı kürk kullanan insanlardan tiksiniyorum.

Sokaktaki Çaresizler

Bu resim aslında bana yazacak çok şey bırakmıyor sokak hayvanlarıyla ilgili.

Üşümüş ve yeni parkeden arabanın motorunun sıcaklığıyla ısınmaya çalışan bir kedi. En azından bacakları ısınıyor gibi görünüyor.

Tabi bu kediciğin ısınma çabası, arabanın sahibi olan kızların kediyi orda görünce attığı çığlıktan sonra gelen iki yalakanın, onu ordan zorla indirmesiyle sona eriyor.

Sokaktaki yaşam koşullarının yeterice zor olması yetmiyormuş gibi bir de kendilerini insanlardan gelebilecek olan tehlikelerden korumaya çalışıyorlar. Sokakta yeterince savunmasız ve çaresiz olan bu hayvanları koruması gereken insanlar (buna kimi zaman belediyeler de dahil olabiliyor) çoğu kez komik bahanelerle onlara zarar verebiliyor ne yazık ki. En vahim olanı da bu bana göre...