27 Aralık 2007 Perşembe

Pet Shop

Nokta dergisinde yer alan bi yazıya göre Eski Doğu Bloku ülkelerinde süs köpekleri 10$ a mal ediliyormuş. Hal böyle olunca gümrükten Türkiye'ye kaçak olarak hayvan sokulması kaçınılmaz oluyor.
Ucuz yoldan alınan hayvanlar onlarca misli paraya satılıyor pet shoplarda. Tabii pet shopa gelene kadar hayatta kalmayı başaranlar.

Gümrükten geçerken yakalanmamak için çantaların gözünde gizlenen hayvanlar birde ses çıkarmasınlar diye ilaçlarla bayıltılıyorlar.

Bu sahnelere ana haber bültenlerinden alışık olmamıza rağmen pet shoplardan hayvan almaya devam ediyoruz. Barınaklarda da koşulların çok iyi olmadığı düşünülürse, bize ihtiyacı olan hayvanları ordan evlat edinmek, hem onları kurtarcak hem de pet shoplara gelene kadar hayatını kaybeden hayvanların ölmesini engelleyecek.

Bu hayvanları son derece sağlıksız koşullarda taşıyan ve satan kişiler için öncelikli olan şeyin para kazanmak olduğu ortada. Hayvanların hayatlarını hiçe sayarak onları ticari mal olarak kullanan bu insanlara para kazandırmak ve başka hayvanların ölümüne sebep olmak yerine edineceğiniz hayvanları barınaklardan almak en doğru çözüm gibi görünüyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Değerli blog yöneticisi sitenizdeki yazılar çok dikkat çekici olduğundan Dell teknik servisleri olarak sitenizi uzun süredir takip ediyoruz.